2024. április 29. - Péter

Megszüntette francia tanszékét a Kodolányi János Főiskola

Megszüntette francia tanszékét a Kodolányi János Főiskola. A lépésre a nyelv oktatásával kapcsolatos veszteségek miatt kényszerült az intézmény - mondta el az MTI érdeklődésére a főiskola rektora.
2008. július 4. péntek 21:49 - Hírextra
A francia nyelv iránt országosan is mérséklődött az érdeklődés. A költségek növekedése, a bevételek csökkenése miatt hallgatónként és félévenként keletkezett mintegy 300 ezer forintnyi veszteséget az intézmény már nem háríthatta át a többi szakra - jelentette ki Szabó Péter.

Közlése szerint a tanszék bezárása 36 hallgatót és kilnec kvalifikált oktatót érint. A kényszerlépés azért is fájdalmas a főiskolának, mert a francia tanszék kiválóan működött, jó híre volt, és még az idén is harmincnyolcan jelentkeztek a szakra.

A tanulmányaikat már korábban megkezdett diákok választhatnak: vagy óraadókkal a Kodolányin fejezik be a szakot, vagy pontjaik beszámításával más intézményben folytatják tanulmányaikat.
A Kodolányi János Főiskolának egyébként nyolcezernél több hallgatója van, és az idén a múlt évinél 0,9 százalékkal többen kérték felvételüket az intézménybe.

A főiskolán a legnépszerűbb szak a kommunikáció, a turizmus - vendéglátás és a nemzetközi tanulmányok, de mind többen érdeklődnek az előadó-művészeti szak iránt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását