2024. április 26. - Ervin

Kezdődik a koronglövő EB

Hétfőn a férfi dupla traposok versenyével kezdődik meg a koronglövők Európa-bajnoksága, ami az olimpiára kijutott versenyzőknek, így Gerebics Rolandnak (dupla trap) és Igaly Diánának (skeet) az utolsó komoly erőpróbája lesz a pekingi játékok előtt.
2008. július 4. péntek 11:55 - Hírextra
A magyar válogatott tíz sportlövővel utazik el a ciprusi kontinenstornára. Vasvári Erzsébet szövetségi kapitány több döntős, illetve érmes produkciót vár.

"A két olimpikonunk számára természetesen ez csak egy állomás, igaz nagyon fontos állomás Peking előtt, ettől függetlenül mindkettőjükben benne van már most a jó eredmény - mondta az MTI-nek a kapitány. - Diánánál, azt mondhatom, mostanra álltak össze a dolgok. Az utóbbi Világkupákon még az volt a fontos, hogy kipróbáljunk néhány technikai változtatást, mostanra azonban már nagyon jól megy neki, ezért is várok tőle döntőbe jutást Nicosiában. Rolandnál más a helyzet, hiszen ő egész évben remekül versenyzett, a legutóbbi két Vk-n döntős volt, sőt, egyszer dobogón is állt. Nála inkább az a kérdés, hogy mennyi maradt benne júniusról, mert az igazi formába hozást természetesen a játékokra tervezzük."

Vasvári Erzsébet a csapat többi tagjáról elmondta, hogy mindannyian most vannak csúcsformában, mert számukra ez lesz év fő versenye. Férfi dupla trapban Gerebics mellett Bognár Richárd is bejuthat a hatos döntőbe, míg a Palkovics Andrással kiegészült csapat dobogóra is állhat. Szintén nem esélytelen a döntőre a két férfi skeetes, Somogyi Árpád és Bokor Bálint.

Gerebics Roland hétfőn, míg Igaly Diána szerdán áll lőállásba az Eb-n.

A magyar csapat:
férfiak:
skeet: Somogyi Árpád, Bokor Bálint
dupla trap: Gerebics Roland, Bognár Richárd, Palkovics András

nők:
skeet: Igaly Diána, Pongrátz Bianka

junior fiúk:
trap: Szolár András, Kovács Gusztáv, Kónya Balázs
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását