2024. április 28. - Valéria

Egon és Dönci bevette Teheránt

Az Egon és Dönci, az első magyar egész estés 3D animációs film az olaszországi Casertában megrendezett filmfesztiválon két kategóriában is sikert ért el, míg Teheránban az Arany Pillangó-díjat kapta meg - közölte a forgalmazó Hungaricom pénteken az MTI-ve
2008. július 4. péntek 13:14 - Hírextra
A közlés szerint az animáció az olaszországi II. Drake Nemzetközi Filmfesztiválon (DIFF) különleges témaválasztásával két kategóriában - a DIFF Future és a Make the DIFFerence elnevezésűekben - a legjobbnak bizonyult. Az alkotás a teheráni XXII. Nemzetközi Ifjúsági- és Gyermek Filmfesztiválon pedig elnyerte az Arany Pillangó díjat.

Bártfai Andrea sajtófőnök tájékoztatása szerint az egri Aenima CGS által készített Egon és Döncit a filmforgalmazó nemrég értékesítette a közel-keleti térségben.

A film főszereplője Egon, a kissé szórakozott, amatőr űrkutató, aki egy távoli csillagrendszer egyik kis bolygóján él Döncivel, a túltáplált, kétbalkezes, macskaforma lénnyel. Bolygójukra egy nap ismeretlen eredetű tárgy zuhan le, amelynek roncsai között megcsillan egy lemez, rajta az emberiség üzenetével.

Egon elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot a magáról hírt adó civilizációval. Bádogűrhajót épít és Döncivel együtt elindul. Kalandok sora után sikeresen landolnak a Földön, s megismerkednek egy földlakóval, aki mesél nekik a bolygóról, az emberekről.

Az Egon és Döncit tavaly november óta vetítik a magyar mozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását