2024. május 21. - Konstantin

Megvannak pólóválogatottunk csomagjai

Magyar szempontból az egyik legizgatóbb kérdésre kedvező válasz született a spanyolországi vízilabda Európa-bajnokság nyitónapjára: a repülőúton elkeveredett csomagok ugyanis megérkeztek, ennek megfelelően már oldott hangulatban készülhettek Kemény Dénes
2008. július 4. péntek 13:15 - Hírextra
Biros Péter és társai a "pakkok" előkerülése után az Eb-vel is érdemben kezdhettek el foglalkozni. Alapvetően a derűlátás, a jó szereplésbe vetett hit érzékelhetően áthatotta az olimpiai bajnoki címet védő, Málagába a legutóbbi kontinensviadal ezüstérmeseként kiérkező alakulatot.

Amelyet este, az utolsó előtti párban (19:30 ó) a világbajnok horvátok ellen szólítanak vízbe a Centro Acuático nevű, vadonatúj sportközpontban. Itt tartották a 28. pólós Eb ünnepélyes megnyitóját, amelyen Bartolo Consolo, az európai szövetség (LEN) olasz elnöke joggal minősítette eleve csúcseseménynek a kontinensviadalt, hiszen a Costa del Sol fővárosában jelenlevő 20 - tizenkét férfi- és nyolc női - válogatott mindegyike pekingi olimpiai résztvevő is egyszersmind.

Közülük a férfiaknál várhatóan Málagában is vezető szerepet játszó gárdák közül három, de inkább négy is a Kemény-legénységgel van egy csoportban: jelesül az A betűjelű hatosba sorsolták a magyar és a horvát mellett a házigazda, a 2006-os Európa-bajnokságon bronzérmes spanyolokat és a fekete lóként jegyzett, a jugoszláv pólóiskola legjobb hagyományait átörökítő montenegrói együttest is. Hogy mennyire okkal tartanak utóbbitól a vendéglátók, arra már az első napi "menü" választ ígért, hiszen a magyar-horvát ütközetet követően a 21 órára kiírt spanyol-montenegrói összecsapás zárja a pénteki programot.

A hispániai sajtó egyértelműen optimista. Ez ügyben akár szócsőnek is tekinthető a Málaga hoy című helyi lap, amely többoldalas Eb-felvezetőjében leszögezi: feltétlenül érmet vár el Rafa Aguilar csapatától, ráadásul a bronzot majdhogynem fanyalogva fogadná (el) a sportközvélemény. A dobogós pozíció mellett az is a "követel" oldalon található, hogy a spanyol válogatott közönségszórakoztató játékkal rukkoljon ki odahaza, amellett olyan "elriasztó" eredménnyel, amellyel a pekingi olimpián neki jutó riválisokat is már azzal a tudattal kényszeríti majd augusztusban a medencébe, hogy az Aguilar-gárda a világon bárkit képes legyőzni...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását