2024. április 18. - Andrea, Ilma

MSZP: Humbug a Fidesz javaslata

Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint nagy humbug és közgazdasági képtelenség a Fidesz javaslata a távhő áfakulcsának 15 százalékpontos csökkentésére, miután ez csak rövid távon mérsékelné az árat, olyanok is megkapnák a kedvezményt, ak
2008. július 3. csütörtök 19:26 - Hírextra
A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt erről, hozzátéve: félő, hogy Orbán Viktor, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a lakótelepen élőknek új egyezséget ajánló kijelentésével csak azt akarja elérni, hogy felejtsék el a 2002-es fideszes választási kampány során megismert "panelproli" szót.

A kormánypárti képviselő megjegyezte: gyanúja szerint ez az új egyezség is olyan lehetne, mint az az ajánlat, amit Orbán Viktor a nyugdíjasoknak tett arról, hogy reálértéken befagyasztják a nyugellátást.

Az áfacsökkentés ellen Szabó Zoltán úgy érvelt: az eddigi tapasztalatok szerint az áfacsökkentés csak rövid távon mérsékli az árakat, utána a különbözetet "lenyelik" a termelők és a kereskedők. Hozzáfűzte: rövid távon szociális támogatással lehet csökkenteni a panelházban élők terheit, a rászorultság alapján, közép- és hosszú távon pedig korszerűsíteni kell ezeket a lakásokat.

A politikus szerint az országban kevés ember van "megverve olyan rossz memóriával, mint Orbán Viktor", aki arról is beszélt, hogy csak a polgári kormány tett a lakótelepeken élőkért.
Szabó Zoltán emlékeztetett, hogy már a Horn-kormány is sokat költött lakótelepi korszerűsítésre, az Új Magyarország lakásfelújítási program pedig mintegy évi 20 ezer panellakás korszerűsítését teszi lehetővé.

A képviselő azt is kifogásolta, hogy Orbán Viktor azt mondta: a külföldi hitelek helyett önerőből, munkából és teljesítményből fakadó gazdasági növekedést képzel el.

A politikus szerint a Fidesz elnökének ígéretei 10 százalék fölötti gazdasági növekedést feltételeznek, amire csak Kína, Vietnam és hasonló fejlődő országok képesek, rendkívüli áldozatok árán. Hozzátette: aki azt gondolja, hogy hitel nélkül működhet egy piacgazdaság, az olyan, mintha azt mondaná, hogy tönkreteszi a gazdaságot.

"Nem elég Széchenyi Istvánról egy programot elnevezni, el is kell olvasni közgazdasági munkáit" - mondta Szabó Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2008. július 4. 11:44
Dear Saxo!
Megin' grat'! ;-)
A "NemGojok" finoman fogalmazásod teCCik... ;-)
Köszönjük a véleményed - ez kell, és nem a "Gazdász" féle "véresszájú" (ő írta ezt másról itt!) örökké nyelvvel nyomuló, undort keltő dörgölődzőké.
Szebb jövőt!
saxo
2008. július 3. 22:09
Kedves Szabó Zoltán.

De jó, hogy megszólaltál. Már azt hittem, hogy tevékenységedben mégiscsak felhomályosodtál, aminek következményeképpen szégyenedben balra el....

No, mindegy.

Szóval, a közgazdaságtan. Hát, nézzük....

Kommunista barátaid ezt olyan színvonalon művelték, hogy munkásságuk eredményeképpen összeomlott a szocialista világrendszer.
Az Egyesült Államok és a NATO hadereje képtelen volt akkora kárt okozni, mint a "szocilista" magyar közgazdászok. No, ma már megint itt vannak már ezek pofák, -Bokros, meg a hasonszőrű NemGojok-, és osztogatják az észt, mintha mise (Nem mise, mint egyházi szertartás, hanem, mise. Sic. Mielőtt még megint a papok torkának ugranál kedveském...!) történt volna....

A "szocilista" közgazdásznak azt tanították, hogy vedd el, ami az övé...! Megszorítások! Szorítsd meg a nadrágszíját a böszmének, hogy rohadjon meg! Söpörd le még a padlását is, nehogy esetleg az egere még jóllakhasson! Az áremelkedések a "szocilista" közgazdászoknak a valódi szexuális kielégülést hozzák el. Hiszen lehet bazsajogva széttárni a kezünket, hogy no, ezt nem mi.....! Ez, csak úgy van...!

Olvasom a héten Bokros Lajos Elvtárs, "szocilista közgazda" éppen aktuális megdicsőülését a sajtóban. Hogyaszondja: Minden állampolgárra havi tízezer forint egészség biztosítási kötelezettséget kellene kivetni.

Elgondolkodtam. Ez a pofa legalább öt évig járt egyetemre. Vajon, milyen tanárai, professzorai lehettek? Hiszen -ugyanúgy, mint Móriczkának mindenről a baszás,- ennek mindíg, minden probléma megoldásásara a megszorítás, elvonás jut csak az eszébe...!
Ilyen egyszerű lenne a közgazdaságtan? A makrogazdaság helyes működtetése?

Hát, vazze. Ehhez mi a szart kellett öt évig az egyetemen seggelni?

Itt vagy még Szabó?
Oszt mi a túró bajod van éppen Széchenyi Istvánnal ?...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását