2024. április 23. - Béla

Csökkenjen a távhő!

Székesfehérvár közgyűlésének jobboldali frakciója kezdeményezte, hogy a város csatlakozzon a távhő áfájának 20 százalékról 5 százalékra történő csökkentésével kapcsolatos kezdeményezésekhez, és támogassa az arra vonatkozó törvényjavaslatokat.
2008. július 2. szerda 18:48 - Hírextra
Erről Cser-Palkovics András, a frakció vezetője számolt be szerdán a sajtónak.

Elmondta: levélben kérték a polgármestert és a jegyzőt, hogy a következő rendes közgyűlés elé kerüljön be egy olyan tartalmú előterjesztés, amelyben az önkormányzat "él törvény adta felterjesztési jogával" és más városok, valamint a Fidesz-KDNP kezdeményezéséhez csatlakozva, támogatja a távfűtés áfájának 5 százalékra való csökkentését és az arról szóló törvényjavaslatokat."


Székesfehérváron több tízezer ember él távfűtéses lakásban, s annak költségei az egyik legnagyobb kiadást jelentik a családok költségvetésében. Az áfa csökkentésével egy átlagos nagyságú távfűtéses lakás fűtési költségei havi 4-5 ezer forinttal mérséklődhetnének - mondta a frakcióvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását