2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP nem megy szembe a közakarattal

Szabó Zoltán szocialista képviselő szerint az MSZP nem szeretne partner lenni a népakarat kijátszásában. Az egészségügy tovább fog működni, de az a gond, hogy olyan színvonalon, ahogy eddig - húzta alá. A kormánypárti politikus úgy vélte: ha a parlament
2008. március 11. kedd 19:41 - Hírextra
Ami ezzel szemben áll, az a pénzügyi megfontolás: ha megint elindul a költekezési spirál, akkor a pénzügyi befektetők bizalma meginoghat - mondta Szabó Zoltán.

A politikus azt javasolja, hogy a parlament fogadja el a kormány kompenzáció nélküli javaslatát, a köztársasági elnök pedig küldje el ezt alkotmányos normakontrollra. Ha az Alkotmánybíróság kimondja, hogy a költségvetés kompenzációval tartozik a kiesett bevételért, akkor a befektetői pánik elkerülhető - vélekedett Szabó Zoltán.

Spiák Ibolya (Fidesz) szerint a kormányzat folyamatosan von ki forrásokat az egészségügyből. A közfinanszírozott rendszerben alkotmányos követelmény a háziorvosi rendszer működtetése, a vizitdíj és a kórházi napidíj megszűnésével kieső bevételt a kormánynak kell pótolnia - tette hozzá.
Nyul István (MSZP) felszólalásában kiemelte: az egészségügyi reformlépéseket nem lehetett tovább halogatni. Nem titkolt cél volt, hogy minél kevesebb ember kerüljön kórházba. A betegek többsége elfogadta a vizitdíjat - tette hozzá.

A szocialista politikus rámutatott: az átalakítás után csökkent az orvos-beteg találkozók száma és javult az orvosok munkakörülménye, az új rendszer egészségtudatos környezetet teremtett - tette hozzá.

Heintz Tamás (Fidesz) felszólalásában elmondta: a kormány javaslata a megtorlás, a Fidesz javaslata a megoldás.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a háziorvosi praxisok tarthatatlan helyzetben vannak. A kormány feladata, hogy rendezze a helyzetet. Arra kérjük a kormányt, hogy ne keltsen feszültséget a betegek és az alapellátásban dolgozók között - tette hozzá.

Révész Máriusz (Fidesz) szerint a kormány az egész országgal került szembe. A kormánypártok azonban semmit nem tanultak az eredményből: nekiestek a választóknak, szidták az alkotmánybíróságot és az újságírókat is - húzta alá.

A 3,3 millió szavazat kötelezi a kormányt - emelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását