2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Legális lobbi az érdekek felmutatásához

Budapest, 2008. július 3., csütörtök (OS) - Már a MÁV Cargo értékesítésénél felmerült kétségek idején Országbíró Zoltán a politikai lobbi hivatásos oldaláról szót emelt a transzparens lobbi erősítése érdekében. A Fidesz elnöke Orbán Viktor több más szakpo
2008. július 3. csütörtök 11:17 - Hírextra
A társadalmi szervezetek mára felismerték az érdekérvényesítés a politikai- gazdasági hivatásos lobbi erejét és jelentőségét.

A vállalkozók és gazdasági csoportok még gyakorta kivárnak, de számukra inkább előny, mint hátrány a nyílt és Központi Igazságügyi Hivatal felügyelete mellett történő lobbi tevékenység.
Szomorú tény és Orbán Viktor nyilatkozatával van köszönő viszonyba, hogy a Miniszterelnöki Hivatal egyes vezető köztisztviselői semmibeveszik az érvényes, kormányuk által bevezetett jogszabályokat,
gátolva az átlátható gazdasági és politikai lobbi fejlődését Magyarországon.

Kirívó példa a Magyar Állam mögöttes felelősségével összefüggő lobbi indítvány.
A Miniszterelnökség a józan és szakhatóságilag alátámasztott lobbi kezdeményezésekre valótlan indoklással ad elhárító válaszokat - a kifizetetlen cca.100MrdFt pedig marad adósság a magyar vállalkozások felé.

Mi ösztökéli késedelemre a központi közhatalom hivatalát ilyen nyilvánvaló kérdéseknél?
A magyar közélet tisztasága a korrupció elleni küzdelem,
mint a kormány szándéka kifejezéseképpen az államadósság kérdését a jogszabályi keretek között a lobbi útján rendezni célszerű!

A lobbisták hivatalos jelentései számos jogszabály elkerüléséről,
a szakmai munka hátráltatásáról számoltak be eddig a Minisztériumok (pl.Egészségügyi Minisztérium) részéről - ez nem más mint az igazi korrupció elleni lépések sorozata!
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását