2024. április 18. - Andrea, Ilma

Káosz Óbudán?

Ha a III. kerület főbb útjait "nemzetközi és nagytérségi tranzitforgalmi útvonalnak" jelöli ki a főváros, a kerületben lakók közlekedési lehetőségei jelentősen megnehezednek - mondta Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint az új teherforgalmi behajtási st
2008. július 3. csütörtök 06:41 - Hírextra
A jövő év elején életbe lépő teherforgalmi behajtási stratégia értelmében az M0-ás körgyűrű megépüléséig a tranzit teherforgalom a Flórián téren haladna át. Óbuda polgármestere az InfoRádiónak elmondta: ugyan egyetért azzal, hogy a fővárosból kitiltsák a teherforgalmat, de azt ellenzi, hogy ezt egyoldalúan egy kerületre terheljék.

Márpedig a tervezetben csak egy útvonal szerepel: a Szentendrei és a Bécsi út. Előbbire engednék rá a nemzetközi tranzitforgalmat, ami Bús Balázs szerint teljesen ellehetetlenítené az érintett területet.

Ehhez az is hozzájön, hogy január 1-jétől a Margit hidat is lezárják, és szerepét nagy részben az Árpád-híd veszi át. Ez olyan közlekedési káoszt fog okozni Óbudán, amit valószínű, hogy a fővárosban gondolkodó emberek nem vettek számításba - véli Óbuda vezetője.

Bús Balázs elmondta: a teherforgalmi stratégiát július 15-ig véleményezheti a kerület, ezért jövő hétre civil egyeztető fórumot hívott össze, hogy a III. kerületi önkormányzat a helyi civil szervezetek bevonásával alakítsa ki álláspontját.

Annak kidolgozása, hogy a kerület minként fogja kezelni az Árpád hídra és Óbudára csapódó forgalmat, a főváros feladata - véli a polgármester, aki szerint a fővárosnak először modellezni kéne a javaslatokat, hogy azok milyen környezeti és közlekedési ártalmakat okozhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását