2024. május 2. - Zsigmond

Csúszik a 4-es metró építése

Hónapokat, akár fél évet is csúszhat a 4-es metró Szent Gellért téri állomásának megépítése, mert az állomás nincs olyan műszaki állapotban, hogy a pajzsokat - az eredeti terveknek megfelelően - fogadhassa.
2008. július 3. csütörtök 16:54 - Hírextra
A kivitelező Bamco konzorcium új eljárással gyorsította volna az állomás befejezését, de ezt a DBR Metró Projekt Igazgatóság elutasította, a kockázatra hivatkozva - közölte az igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

A Duna alatti és melletti építkezés a beruházás legtöbb veszéllyel járó pontja. Itt nem lehet teljesen kizárni a váratlan eseményeket, az omlásveszélyt. Így a Bamco gyorsító javaslatát elvetették és tartják magukat az eredeti tervekhez - olvasható a projekt igazgatóság közleményében.

Mint írták, a beruházás késéséért a felelősség a kivitelezőt terheli, mert nem készítette el időben az úgynevezett átkötő alagutat, amin keresztül haladna a két pajzs.

Az átkötő alagút megépítéséhez még hozzá sem fogtak - tudta meg az MTI.

A déli - az állomáshoz közelebbi - fúrópajzs a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején érné el a szent Gellért teret - tájékoztatta az MTI-t az igazgatóság.

Felhívták a figyelmet arra: a kialakult helyzet nem jelenti, hogy kitolódik a teljes beruházás véghatárideje, hiszen mindeközben folyamatosan épül a metró, épül az összes állomás, gyártják a szerelvényeket és tart az állomások belső beépítésének előkészítése.

Jelenleg aktualizálják a projekt ütemtervét, ezzel várhatóan nyár végéig elkészülnek - áll a DBR közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását