2024. április 20. - Tivadar

Gólyafesztivál

A Marosvásárhelyi Napok után a Sáromberki Gólyafesztivált és Falunapot rendezik meg a hét végén, szombaton és vasárnap Erdélyben.
2008. július 3. csütörtök 16:50 - Hírextra
A Marosvásárhely közelében fekvő Sáromberke rendkívül kedvelt a gólyák körében, ezért már negyedik alkalommal rendezik meg minden év július első hétvégéjén a költözőmadárról elnevezett vígasságot, amelyhez két éve csatlakozott a faluünnep is - mondta el az MTI-nek Pap Péter szervező.

A Sáromberki Gólyafesztiválon föllép Peti Junior, a marosvásárhelyi születésű, 17 éves hip-hop énekes, aki Erdély szerte igen népszerű. Szereplését a Marosvásárhelyi Napok rendezvényen fölvette a közszolgálati román tévé és Zenedoboz című műsorában július 14-én fogja sugározni.

Sáromberkén Peti Junior mellett szerepelni fog a Hahota színtársulat kabarétréfákkal, Dancs Annamari és Komáromi Pisti, ifjú énekesek és a Dupla KáVé együttes.

A Gólyafesztiválon kötélhúzó verseny is lesz. Sáromberke és Sárpatak csapata a Maros folyón keresztül egy 120 méteres kötelet huzigál - tette hozzá a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását