2024. április 27. - Zita

Ne engedjünk a 27-ből!

A budapesti Benczúr Ház fennmaradásáért neves előadóművészek, együttesek demonstrálnak a Ne engedjünk a 27-ből! program keretében jövő szerdán és csütörtökön.
2008. július 2. szerda 21:29 - Hírextra
A program címe - Ne engedjünk a 27-ből! - az intézmény helyére utal, a kulturális központ ugyanis a Benczúr utca 27. szám alatt található Budapesten.

A jövő heti program keretében szerdán a Benczúr-kertben este 6 és 10 óra között a Never Mind, Ferenczi György és a Rackajam, a Vodku, a Da Capella, valamint a Fókatelep lép fel, míg este fél 11-től a Benczúr Klubban az Üllői Úti Fuck, Ef Zámbó Happy Dead Band és a Balaton koncertezik.

Csütörtökön a díszteremben Grandpierre Attila tart előadást A Zene és a világmindenség címmel, majd a kertben a Napkelet, Fekete Jenő és Takáts Tamás, az Effetta zenekar és a Nulladik Változat szórakoztatja a közönséget, de kikapcsolódást nyújthat Said Tichiti a Chalabanból és barátai. A klubban este 10 órától a Club Era, a Presso Tangó Libidó és a Narco Polo lép színpadra.

Július 1-vel megszűnhet a Benczúr Ház, miután a Magyar Posta megszünteti a közművelődési intézményt működtető alapítvány támogatását. A Benczúr Házat működtető Postai és Távközlési Művelődési Alapítvány költségvetése évente megközelítőleg 230-240 millió forint, a Magyar Posta ezt az összeget eddig 60-70 millió forinttal egészítette ki. Ez olyan alaptőkét jelent, amellyel már lehet pályázni.

Szász Katalin, a Magyar Posta kommunikációs igazgatója az MTI-nek májusban azt mondta, hogy a posta 2008. július 1-től azért nem kíván anyagi eszközt fordítani a Benczúr Házban működő Postai és Távközlési Művelődési Alapítvány működtetésére, mert az összeget inkább olyan kulturális célra szeretné költeni, melyből a postás-dolgozók jobban részesedhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását