2024. április 29. - Péter

Biblikus zarándokösvény készül

Biblikus zarándokösvényt épít a Somló hegyen a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Somló Környéki Szellemi Műhely Egyesület a Biblia éve alkalmából - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóirodája szerdán az MTI-vel.
2008. március 26. szerda 15:16 - Hírextra
Mint írták, a Mód Miklós devecseri plébános kezdeményezésére építendő tizennégy kilométeres tanösvény a Veszprém megyei Kolontár településről indul, és a Somló tetejére visz majd, de a tervek szerint érinti az első magyar katolikus bibliafordító, Szántó Arator István jezsuita szerzetes szülőhelyét, Devecsert is.

A tervezett zarándokút a Torna-patak mentén kezdődik, ami a Jordán folyót jelképezi. Az első településen, Kolontáron, a templomdomb oldalában kialakítják a jelenlegi betlehemi barlang pontos mását, a település határában lévő Szentkút pedig Mária kútját szimbolizálja majd - olvasható a közleményben.

Devecserben három helyszínt érint az út: a papkertben megépítik Jézus názáreti házát és ácsműhelyét egy korabeli palesztin ház modellje alapján, a Lelki Egészség Szolgálat irodájában a bibliai gyógyításokat dolgozzák fel, egy másik helyszínen pedig biblikus kiállítás nyílik. Borszörcsökön a keresztút lesz a tematikus ösvény része, a kilátói kereszt pedig a Somlón lévő a golgota.

A sajtóiroda információja szerint az egyes helyszínek kialakítását, felépítését a tavaszi és a nyári hónapokban építőtábori keretben tervezik megvalósítani. A zarándokút megnyitására szentírás vasárnapjához kapcsolódóan, szeptember végén kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását