2024. május 3. - Tímea, Irma

Szombaton kezdődik az Eb

Erős összeállításban szerepel a magyar válogatott a szombaton kezdődő kijevi vívó Európa-bajnokságon. Az egyetlen komoly hiányzó a párbajtőröző Szász Emese lesz, aki korábbi vádlisérülése után jelenleg lábadozik. Kulcsár Győző szövetségi kapitány - amint
2008. július 1. kedd 14:10 - Hírextra
A nyári játékokra készülő keret további tagjai pástra lépnek az ukrán fővárosban már csak azért is, mert a kontinensviadalon elért eredményeket figyelembe veszik a pekingi olimpiai kiemelésnél.
Nemcsik Zsolt, a tavaly vb-aranyérmes kardcsapat legtapasztaltabb tagja ezzel kapcsolatban saját számításaikat osztotta meg az újságírókkal, mondván, amennyiben megelőznék a francia válogatottat, valószínűleg az élre kerülnének a ranglistán, és akkor az olimpián "kellemes ellenféllel" kezdhetnének.

Imre Géza a párbajtőrözők esélyeit, lehetőségeit taglalta. Mint mondta, a majdani ranglista-első vélhetően a kínai csapat ellen lép pástra az olimpiai negyeddöntőben, ez az összecsapás pedig nem tűnik egyszerűnek, így nem biztos, hogy érdemes törekedni a rangsor élére.
"Ezzel együtt mi abban maradtunk egymás között, hogy a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni az Európa-bajnokságon, és ha úgy adódik, vállaljuk a hazai közönség támogatását élvező kínaiakat az olimpián" - mondta.

Füleky András, a szövetség (MVSZ) ügyvezető igazgatója szerint rossz időpontban rendezik a kontinensviadalt, mert félbeszakítja az olimpiai felkészülést. Ugyanakkor a komoly tét miatt nem lehet félvállról venni.

Gémesi György szövetségi elnök arról beszélt, hogy a támogatásoknak köszönhetően zavartalan volt a részvétel az olimpiai kvalifikációs versenyeken, de hogy a szponzori vonalat tovább lehessen erősíteni, szükséges volna az Eb-n és az athéni játékokon is jól szerepelni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az MVSZ megpályázza a 2009-es U23-as Eb rendezési jogát, s később jelentkezni fog a 2011-es felnőtt vb, és a 2012-es felnőtt Eb házigazdai szerepének elnyerésére is.
Eb-csapat:

női tőr:

Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie
férfi tőr:

Széki Bence, Szabados Gábor, Berjozkin Anton, Mazza Lorenzo, Bíró Péter (csak csapatban)
női kard:

Nagy Orsolya, Pető Réka, Benkó Réka, Várhelyi Kata
férfi kard:

Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs
női párbajtőr:

Mincza-Nébald Ildikó és Hormay Adrien (csak egyéniben), Tóth Hajnalka és Antal Edina (csak csapatban), Nagy Tímea, Izsó Katalin,
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását