2024. április 20. - Tivadar

Elbert Gábornak hiányérzete van

Elbert Gábornak hiányérzete van a magyar sportolók pekingi olimpiai szereplése kapcsán, az Önkormányzati Minisztérium szeptemberben leköszönő sportszakállamtitkára a Baross Étterem hagyományos keddi talkshow-jában, a SportFogadóban értékelte a játékokat.
2008. augusztus 26. kedd 21:40 - Hírextra
A sportvezető elmondta, 16 versenyszámban érzett aranyesélyt, de az általa esélyesnek tartott versenyzők közül csak Vajda Attila győzött.

"Duplán meghajolok és megemelem a kalapom a vízilabdázók előtt, akik rendkívül profin viselkedtek és a döntőben kétséget sem hagytak afelől, hogy csak ők nyerhetnek" - jegyezte meg annak kapcsán, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány azt nyilatkozta, plusz erőt adott nekik, hogy Elbert nem tartotta őket esélyesnek a győzelemre.

Az olimpiai felkészülés állami finanszírozásáról kijelentette: nincs az a pénz, amit a magyar sportban ne lehetne intelligensen elkölteni, ugyanakkor hozzátette, hogy a szövetségek több pénzt is kaptak, mint amennyit kellett volna. Nyolc sportági szervezet is jelezte, nem tud elszámolni, mert még nem költötték el az összeget. Elbert egyúttal elismerte, hogy a magyar olimpikonok a Gerevich-ösztöndíj egy részét késve, először áprilisban kapták kézhez.

Egy esetleges budapesti olimpia megrendezéséről úgy vélekedett: nem tudja elképzelni, hogy a magyar főváros paralimpiát rendezzen, márpedig a kettőre csak együtt lehet pályázni.
A dopping kapcsán elmondta: Schmitt Pál MOB-elnök az athéni nyolc arany, és öt doppingeset után azt mondta: inkább jöttünk volna haza három arannyal tisztán. Most éppen három aranyat szereztünk és a MOB irányítói a többit hiányolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását