2024. április 29. - Péter

Rendőravatás Budapesten

A rendőrtiszti főiskola, a rendőr szakközépiskola és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem mintegy hatszáz végzős diákját avatták rendőrré ünnepélyes keretek között kedden Budapesten.
2008. július 1. kedd 14:07 - Hírextra
Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az ünnepségen elmondta: egyszerre még soha sem érkezett ennyi végzős hallgató a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kötelékébe.

Az utánpótlásra nagy szükség van, mivel a BRFK jelentős létszámhiánnyal küzd: még legalább hétszáz emberre volna szüksége a fővárosi állománynak - közölte a főkapitány, aki úgy vélekedett, hogy öt éven belül minimálisra csökkenhet a létszámhiány.

A most avatott fiatal rendőrök többsége vidéki, így nem garantált a fővárosban maradásuk. A jelenlegi jogszabályok szerint pedig legfeljebb fél évig lehet egy rendőrt visszatartani, utána oda kéri az áthelyezését, ahova akarja.

Az MTI kérdésére a főkapitány elmondta, hogy kevesebb budapesti fiatal választja a rendőri hivatást, ennek valószínűleg az az oka, hogy a fővárosban több munkalehetőség van, mint vidéken. Ma egy kezdő rendőr 100-120 ezer forintot kap kézhez a fővárosban - tette hozzá. A fiatal végzősöket a főváros kerületeiben állítják szolgálatba, néhányan a vízirendészethez és a közlekedési rendészethez kerülnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását