2024. május 3. - Tímea, Irma

Román rövidfilmek Budapesten

Három rövidfilmet mutat be magyar feliratozással szerdán este a budapesti Román Kulturális Intézet Filmklubja. A 2004-ben készült, Liviu álma című munka Corneliu Porumboiu alkotása, és a készítés évében elnyerte a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfe
2008. július 1. kedd 21:46 - Hírextra

A 40 perces mű egy átalakulóban levő társadalom tükörképe.
Marilena a P7-ből című filmet Cristian Nemescu rendezte, több díjat, köztük a Milanói Fesztivál legjobb fikciós filmjének járó elismerést kapta meg. A bukaresti külváros egyik házának tetején egy 13 éves kamaszfiú addig bámulja a szép prostituáltat, mígnem elhatározza, ez a nő kell neki. Pénzt csór otthonról, de a "rosszlánynak" ez nem elég, autó is kell. A fiú elköt egy trolibuszt...

A 2004-es Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjas alkotása a Cigaretta és kávé, amelyet Cristi Puiu rendezett. Egy idősödő munkanélküli férfi küzd az életben maradásért egy olyan társadalomban, ahol nincsenek már értékek. A 13 perces film elgondolkodtató képet ad a romániai vadkapitalizmusról.
A filmeket este 7 órától vetítik a XIV. kerület Izsó utca 5. alatt - tájékoztatta az MTI-t Armanka Brindusa intézetigazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását