2024. március 29. - Auguszta

Tévéfilm Pucciniről

A RAI olasz állami televízió májusban kezdi meg a Giacomo Puccini (1858-1924) életét bemutató többrészes film forgatását a zeneszerző születésének 150. évfordulójának alkalmából.
2008. április 5. szombat 17:33 - Hírextra

A film - amelyben Puccini szerepét Alessio Boni olasz színész alakítja - egy részét Bécsben forgatják. Giorgio Capitani rendezi azt a jelenetet, amikor Puccini a Turandot című operájának fináléján dolgozik, de betegsége miatt már nem képes befejezni.

A másik forgatási helyszín a komponista szülővárosa, Lucca. A toszkánai város a művész fiatal éveit töltötte. Puccini édesanyját az ismert olasz színésznő, Stefania Sandrelli alakítja.

Ezenkívül forgatnak a milánói La Scala operaházban, ahol Puccini legnagyobb sikereit arattta, továbbá Torre del Lagóban is, ahová a mester előszeretettel vonult vissza.

Lucca koncertekkel, operaelőadásokkal, könyvekkel és egyéb rendezvényekkel ünnepli az olasz "belle époque" világfijának személyét és karizmáját, aki mindig is szoros kapcsolatot tartott fenn szülővárosával. A Puccini e la sua Lucca (Puccini és az ő Luccája) című zenei fesztivál keretében naponta csendülnek fel koncerteken Puccini legjelentősebb műveinek áriái és duettjei.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását