2024. május 2. - Zsigmond

Kocsival a reneszánsz kocsiúton

A reneszánsz kor óta használt Buda és Bécs közötti kocsiút eddig feltárt szakaszát járja be pénteken és szombaton Bábolna és Bőny között a Magyar Településfejlesztők Szövetségének kocsija, melyen korhű jelmezben "Mátyás király" utazik, s mobilkiállítás mu
2008. július 11. péntek 12:55 - Hírextra
A kocsi emlékjárat szombaton érkezik a Komárom-Esztergom megyei Kocsra, ahol délután kezdődik a X. Kocsitoló Fesztivál. A rendezvénnyel a szervezet idén és a következő években is megjelenik minden csatlakozó faluban, városban.

"A Világ első kocsiútja" programban azok a települések vesznek részt, amelyek az út egykori nyomvonala mentén fekszenek. A kezdeményezés magyar oldalon több mint 40, osztrák oldalon mintegy 10 települést érint.

 Az összefogás alapja a közös történelmi múlt őrzése és turisztikai hasznosítása, az emlékhelyek, fogadók, lóváltó állomások rendbetétele, felújítása.

A hagyományőrzés mellett tudományos konferenciák tartanak, melyek a kocsi fejlődését, a reneszánsz utazási szokásait tárgyalják.

A projektet a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége fogja össze, a rendezvényt az Oktatási Minisztérium Reneszánsz Programirodája támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását