2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem kelendő a munkácsi vár

Ismét árverésre bocsátja a munkácsi vár középső szintjét a kárpátaljai város polgármesteri hivatala, miután az érdeklődés hiánya miatt nem járt sikerrel az év eleji aukció.
2008. július 1. kedd 23:12 - Hírextra
Munkács polgármesteri hivatala árverésen szeretné bérbe adni közel ötven évre a tulajdonát képező vár középső udvarát - írta kedden az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírújság.

A 2400 négyzetméter alapterületű várrész aukciójára olyan stratégiai befektetők jelentkezését várnák, akik hajlandóak lennének jelentős tőkét beruházni az építmény idegenforgalmi célú fejlesztésébe

Mivel a középső várszint március 18-ra meghirdetett legutóbbi árverésére, amelyen kikiáltási árként havi 125 ezer hrivnya (kb. 3,8 millió Ft) bérleti díjat kértek, nem akadt jelentkező, ezért a következő aukcióra csökkentik a kikiáltási árat. A potenciális nyertessel szemben akkor azt is feltételül szabták, hogy mintegy 300 millió forintnak megfelelő összegből restauráltassa a középső várudvart.

A XIV. századból fennmaradt műemlék építményben a szovjet időszakban traktorosképző iskola működött, állaga kívül-belül erősen leromlott. Ukrajna függetlenné válása után a vár egy részét restaurálták, de az épületegyüttes olyan hatalmas, hogy eddig nem sikerült előteremteni a teljes felújításához szükséges pénzt. A vár éves bevétele valamivel több mint 500 ezer hrivnya, amiből csak a személyzet bérének kifizetésére futja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását