2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem áll le a nyomozás

Körülbelül 200 gyilkosság tettesét nem fogta még el a rendőrség; közéjük tartozik a Fenyő-ügy is. A Nemzeti Nyomozó Iroda döglött ügyek osztályának egykori vezetője, Kovács Lajos elmondta: egy nagy ügyet sem adnak fel, és a médiavállalkozó meggyilkolása s
2008. július 1. kedd 07:05 - Hírextra
Nagyjából 200 elévületlen gyilkosság ügyében nyomoz a rendőrség - mondta el az InfoRádiónak Kovács Lajos. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) döglött ügyek osztályának egykori vezetője kifejtette: évente 5-8 gyilkosság marad felderítetlen, ami nem olyan borzasztó arány, ahhoz képest, hogy 180-220 ilyen bűncselekményt követnek el 12 hónap alatt.

A magyar rendőrség nem adja föl ezeket az ügyeket, hanem törekszik a felderítésükre - fejtette ki. Általában azért lehet előre lépni az ilyen ügyekben is, mert megváltoznak az emberi viszonyok, így azok, akik régen féltek vallomást tenni, sokszor évek múltával már rászánják magukat minderre - nyilatkozta Kovács Lajos.

Most már alkudni is lehet a bűnözőkkel - mutatott rá a nyugalmazott ezredes. Hozzátette: szakmai szempontok figyelembe vételével kell szelektálni. Azon ügyekben érdemes tovább kutakodni, amelyekben egyáltalán van esély földeríteni a bűncselekmény hátterét.

Rámutatott: van esély arra, hogy nagy ügyeknél is kiderüljön az igazság. A Fenyő-ügyben ugyan eddig nem sikerült eredményt elérnünk, de ez sem biztosan lefutott dolog - mondta Kovács Lajos.

Az NNI volt munkatársa közölte: időnként megpróbálják közölni a médiával egy-egy ilyen ügy tényállását. Azt remélik ilyenkor, hogy valaki meggondolja magát az ügy szereplői közül, és elmondja, amit tud. Vagy esetleg olyan összefüggések ugranak be valakinek, amiből rájön, hogy fontos, amit tud, és aminek eddig nem tulajdonított különösebb jelentőséget - fejtette ki Kovács Lajos.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én, a Margit utcában lőtte le egy eddig ismeretlen elkövető, amikor a médiatulajdonos autójával megállt a közlekedési lámpánál.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását