2024. április 29. - Péter

Gyurcsány hazai turnéra indul

Hat napos magyarországi körútra indul kedden Gyurcsány Ferenc, a "Falu hete" programsorozat keretében - mondta Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón. A kormány meggyőződése, hogy erős vidék nélkül nincs erős Magyarország. Ez az első számú
2007. november 5. hétfő 16:40 - Hírextra
A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a program célja, hogy Gyurcsány Ferenc személyes találkozók keretében, első kézből ismertesse meg a támogatási lehetőségeket a vidéki emberekkel és meggyőzze őket arról, hogy nyújtsanak be minél több pályázatot.

A program keretében több mint egy tucat településre megy el a miniszterelnök, aki vidéki közösségekkel, gazdálkodókkal találkozik, ellátogat többek között aprófalvak iskoláiba, megtekint egy pálinkaüzemet és rész vesz egy falugyűlésen is. Így az emberek közvetlenül is elmondhatják a problémáikat, észrevételeiket Gyurcsány Ferencnek - mondta a kormányszóvivő.

Budai Bernadett kiemelte: egy ország fejlesztéspolitikája csak akkor lehet sikeres, ha egyszerre szolgálja az élen járók versenyképességét és ezzel párhuzamosan a lemaradó térségek felzárkóztatására is legalább ekkora figyelmet fordít. Mint mondta, ezt a két célt jeleníti meg például a pólusprogram vagy a leghátrányosabb kistérségek fejlesztését szolgáló források.

A magyar vidék történelmi lehetőség előtt áll a következő hét évben, mert 1300 milliárd forint jut az Új Magyarország Fejlesztési Tervből vidék- és az agrárium fejlesztésére - emelte ki a szóvivő. Kitért arra is, hogy a vidéki körút egy-egy részén a földművelésügyi, az önkormányzati, az oktatási és a gazdasági tárca vezetője kíséri el Gyurcsány Ferencet, így a kormány falut érintő lépéseiről is tudnak majd egyeztetni.

A kormányszóvivő közölte: a miniszterelnök vidéki programjai mellett is ellátja napi teendőit, a kormány szerdai ülése sem marad el, azt Kiss Péter kancelláriaminiszter vezeti majd.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e atrocitásokra a vidéki programokon, Budai Bernadett azt mondta, van egy több tízfős csoport, amelynek tagjai mindenhová elkísérik Gyurcsány Ferencet, tevékenységük önmagáért beszél. A szóvivő hozzátette: a nagy többség nem erre kíváncsi.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását