2024. április 19. - Emma

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek

Az ágakra rakódott hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt vagy megereszkedett vezetékek, árokba csúszott járművek adtak munkát az éjszaka Vas megyében a tűzoltóknak, ahol 15-20 centiméter vastagságú hó hullott - tudta meg az MTI a közútkezelő és a katasztrófavédelem ügyeleteseitől hétfőn hajnalban.
2010. november 29. hétfő 09:54 - HírExtra
Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatóságának ügyeletese elmondta: Vas megyében minden út járható, a főutak hókásásak, a mellékutak havasak.

Ami problémát jelenthet, az a nagyon sok hó a fákon, emiatt nagyon sok fakidőlés volt az éjszaka és ilyenek a következő órákban is előfordulhatnak. A hó ugyanis vizes, nagy a súlya - mondta.
Hozzátette: szél egyelőre nem fúj, a hőmérséklet fagypont fölött van, a hó jelenleg olvad ezért jól haladtak a munkával, még Körmend és Szombathely környékén is, ahol a legtöbb hó hullott.

Éjszaka elakadt kamionokat kellett kimenteni Vátnál, több autó is az árokba csúszott a hó miatt, de személyi sérüléses baleset nem történt - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A legtöbb munkája Körmend közelében volt a tűzoltóknak, legtöbbször fakidőlések, vezetékszakadások miatt hívták őket - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását