2024. április 19. - Emma

MSZP-közlemény: A többség kisebbségekből áll

Bármilyen kirekesztés árt a többségnek is. A többség élete csak akkor harmonikus, ha odafigyel a kisebbségekre, mert a többség –– kisebbségekből áll. Ha csak egyet is kirekesztünk, a többség jogai sínylik meg.
2008. július 1. kedd 17:50 - Hírextra
Lévai Katalin európai parlamenti képviselő a Művész Moziban nyitja meg a melegek és leszbikusok fesztiválját, az úgynevezett Büszkeség Nap eseményeit.

Ez a nap a világon mindenütt vidám ünnep, majális, ne tegyük brutális és megalázó vesszőfutássá. Egy fél nap miatt megszégyenítjük önmagunkat, nemzeti büszkeségünket, jó hírünket. Legyünk végre felnőttek és toleránsak, még akkor is, ha történelmünk, életünk során nem mindig éreztük velünk szemben ezt a toleranciát. Tegyük meg ezt a lépést, az Európai Unió, a civilizált világ is erre szólít fel.

A homoszexuálisok jogvédelmét is felvenné az Európai Unió a diszkrimináció tilalmába. A kérdéskör hazai és nemzetközi vonatkozásairól Lévai Katalin a 06-30-677-51-55-ös telefonon a sajtó rendelkezésére áll.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását