2024. május 2. - Zsigmond

Környezetvédő földvásárlás

Ötszázmillió dollárért (74,7 milliárd forint) vásárolnak földet az Egyesült Államok északi részén, a Sziklás-hegység legértékesebb területén, hogy megóvják a természetet.
2008. július 1. kedd 16:48 - Hírextra
Az ország történetében legnagyobb mértékű ilyen ügylet keretében 1300 négyzetkilométernyi terület kerül köztulajdonba az eddigi tulajdonostól - az Egyesült Államok legnagyobb magán földbirtokosától, a Plum Creek Timber cégtől.

A hétfőn tető alá hozott megállapodást, amelyet a szövetségi kormány támogat, három szakaszban három év alatt valósítják meg. Ez idő alatt a környezetvédők előteremtik a vételár másik felét, 250 millió dollárt.

Környezetvédők szerint a gazdát cserélő térség az Egyesült Államok egyik legérintetlenebb vidéke, ahol számtalan veszélyeztetett növény- és állatfaj található, közte a grizzly medve és a hiúz.

A Plum Creek Timber az elmúlt években többször is magára haragította a környezetvédőket, mert földet adott el magánfejlesztőknek, akik túl gyorsan fejlesztettek, utakat zártak el a helyi lakosok elől, és beszüntették a fakitermelést.

A környezetvédők most megígérték, hogy a terület nyitva marad az üdülők, a vadászat kedvelői és a motoros szánok szerelmesei előtt.

A frissen kötött megállapodás szerint a területen kitermelt fa pedig legalább 15 évig ad majd munkát a Plum Creek Timber tulajdonában lévő közeli fűrésztelepeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását