2024. április 20. - Tivadar

Duna-ünnep Ulmban magyar zenészekkel

A Magyar Rádió zenei együttesei két hangversenyt is adnak a nemzetközi Donaufesten, Ulmban pénteken és szombaton. A Baden-Württenberg tartományhoz tartozó Ulmot a bajorországi Neu-Ulmmal összekötő Duna-hídon pedig Pump Károly méteres Budapest-fotóit állít
2008. július 1. kedd 16:45 - Hírextra
A Duna Fesztivált kétévente rendezik meg Baden-Württemberg gótikus katedrálisáról nevezetes városában, Ulmban, s 2000-ben már szerepelt ott a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara - mondta el az MTI-nek Kelen Tamás, az énekkar és a zenekar turnémenedzsere.

Az MR Szimfonikusok és az MR Énekkar pénteken a Münster Dómban - amely a világ legnagyobb gótikus stílusban épült evangélikus temploma, és több mint 161 méteres tornya ugyancsak legmagasabb a világon - a fesztivál nyitóestjén Joseph Haydn A teremtés című oratóriumát adja elő Fischer Ádám vezényletével. Szólót énekel Simona Saturova, Markus Schäfer és Hans Müller-Brachmann.

Szombaton Ulm főterén, a Marktplatzon, az ősi városháza és a modern, üvegpiramist formázó városi könyvtár előtti színpadon a szimfonikus zenekar és az énekkar Kodály Zoltán Háry János című daljátékát mutatja be hangversenyszerű előadásban Németh Judit, Mester Viktória, Cserna Ildikó, Perencz Béla és Sólyom-Nagy Sándor közreműködésével. Második kórusként föllép az Ulmi Gyermekkar - tette hozzá Kelen Tamás.

A Háry János kalandos utazásairól szóló zeneművet az MR zenei együttesei nagy sikerrel mutatták be 2007-ben a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A produkció a Bécsi Ünnepi Hetek 2007-es programján is szerepelt.

Fotókiállítást is megnyitnak az ulmi Duna-ünnepen, mégpedig a Münchenben élő Pump Károly bajai születésű fényképész Budapest jellegzetes épületeit bemutató, nagyméretű fotográfiát helyezik föl az Ulmot Neu-Ulmmal összekötő Duna-hídra - közölte az MTI-vel Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

120 ezer lakosú Ulm Németország legkisebb nagyvárosa, Baden-Württemberg tartományhoz tartozik. Híres szülötte Albert Einstein fizikus. Ulm Budapest és Baja testvérvárosa is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását