2024. április 20. - Tivadar

Kicsik a kivik

A nagy-britanniai hatóságok nem engedélyezték kivije eladását egy vegyeskereskedőnek, állításuk szerint ugyanis a gyümölcsök olyan kicsik voltak, hogy nem feleltek meg az európai uniós előírásoknak.
2008. július 1. kedd 08:03 - Hírextra
Tim Down 25 éve árulja portékáját. Kivije Chiléből való, és állítása szerint finom. A hatóságok szerint azonban túl kicsi, hiszen a gyümölcsöknek darabonként minimum 62 grammot kellene nyomniuk, ehelyett az övéi csak 58 grammosak voltak.

A férfi értetlenül áll a bürokratikus szabályok előtt, hiszen, mint mondta, a 4 grammnyi különbség a gyümölcsök átmérőjében nagyjából 1 milliméteres eltérést jelent.

A bristoli férfi vállalkozását azonban igen súlyosan érinti a tiltás. Azt sem érti, hogy manapság, amikor jelentősen emelkedik az élelmiszerek ára, és mindenhol globális élelmiszerválságról beszélnek, miért kellene az 58 grammos kivinek a kukában végeznie.

A brit Daily Telegraph az ügyben megkereste a tiltást kiadó hatóságot is, ahol azt mondták: a kereskedőnek több lehetősége is volt, például visszaküldhette volna a gyümölcsöket az importőrnek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását