2024. május 16. - Mózes, Botond

Kaszálnak a spanyolok

Huszonhárom millió euróval ismeri el a spanyol labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki győzelemét a sportág kontinentális szövetsége (UEFA).
2008. június 30. hétfő 09:45 - Hírextra
A spanyol csapat valamennyi mérkőzését megnyerte - az olaszok ellenit tizenegyesekkel - ezzel 15,5 milliót gyűjtött össze, a németekkel szembeni 1-0-s döntőbeli siker, vagyis az elsőség kiharcolása pedig 7,5 milliót ér.

A német együttes 14,5 millióval jutott el a fináléig, amelyért még 4,5 milliót, azaz összesen 19 millió kap.

Az UEFA összesen 184 millió eurót oszt szét a 16 résztvevő között, ebből 64 milliót a mutatott teljesítmény alapján. Valamennyi válogatott indulásból részesült 7,5 millió euróban, majd az első szakaszban a győzelmek 1 milliót, a döntetlenek pedig 500 ezret értek. A negyeddöntőbe jutott nyolc alakulatnak jut további két millió, az elődöntősöknek pedig újabb három.

A marketing bevételek és a közvetítési jogdíjak emelkedése miatt lényegesen nőtt a szétosztható pénz összege 2004 képest. A portugáliai torna után 129 millió eurón osztozhattak a csapatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását