2024. április 20. - Tivadar

Minden kész a vízilabda EB-re

Az okkal a Földközi-tenger egyik gyöngyszemeként emlegetett Málagában minden készen áll a kontinens legjobb férfi és női vízilabda-válogatottjainak csúcstalálkozójára, amely péntektől zajlik tíz napon át az újonnan épült, minden igényt kielégítő Centro Ac
2008. július 3. csütörtök 22:00 - Hírextra

Az Európa-bajnokságon az augusztus 8-án kezdődő pekingi olimpia sajátos főpróbájaként küzd meg az erősebb nemnél 12, a gyengébbiknél nyolc nemzeti együttes, köztük a két magyar csapat. Ha az ötkarikás játékok szempontjából nincs is külön tétje a tornának, a presztízsen túl is érdemes érmes pozícióban végezni, az első három gárda ugyanis jogot szerez a 2009-es, római világbajnokságon való szereplésre.

A férfiaknál a Világliga minapi megnyerésével eleve biztosította útját az Örök városba Szerbia férfi, illetve Oroszország női alakulata, így ha valamelyik a mostani Eb-n dobogós helyezést harcol ki, "magával rántja" a jövő évi vb-re a málagai negyedik helyezettet is.
A LEN, az európai szövetség legfrissebb hírlevelében a győzelemre leginkább esélyesek között említi mindkét Vl-elsőt, bár a favoritok sorolásánál megemlítik Kemény Dénes legénységét éppúgy, mint a Godova Gábor vezette női együttest is. Külön kijut a méltatásból a férfipólósoknak, mivel az Eb-k 1926 óta íródó történetében toronymagasan a magyar válogatott a legeredményesebb, amely a 82 évvel ezelőtti nyitány óta 12 alkalommal volt eddig Európa-bajnok, míg a magyar nők kétszer hódították el a földrész legjobbját megillető címet.

Az idei, 28. Eb mezőnyének erejét amúgy jól mutatja, hogy a pekingi olimpiai résztvevők zöme jelen van Costa del Sol fővárosában: a férfiaknál az ötkarikás játékok 12 csapata közül nyolc európai, a nőknél nyolcból öt, s valamennyi vízbe száll a spanyolországi sorozaton.
Amely pénteken a férfiak csoportmeccseivel indul: a vízisportok központjának nyitott, 3 ezer néző befogadására alkalmas uszodájában a szlovák-görög összecsapás jelenti az Eb-rajtot, Benedek Tiborék - az olimpiai bajnoki címvédők - az ötödik párban, este fél nyolckor szállnak vízbe a világbajnok horvátokkal. A nők csak szombaton kezdenek: pontosan déli 12 órakor úszik rá a labdára a legutóbbi, 2006-os Európa-bajnokság másodikjának és harmadikjának, azaz az olasz és a magyar együttesnek egy-egy embere. A hölgyek fedett - 850 férőhelyes - uszodában játszanak egészen a legjobb négyig. A két elődöntőt és a finálét már náluk is nyitott medencében rendezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását