2024. május 18. - Erik, Alexandra

NFL: Vick vallott, a karrierjének vége

Az illegális kutyaviadalok szervezésével vádolt Michael Vick jogi képviselője korábbi nyilatkozatának megfelelően pénteken bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.
2007. augusztus 25. szombat 14:37 - Hírextra
A profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons irányítója vallomásában elismerte, hogy 2001 és 2007 között a "Bad Knewz Kennels" elnevezésű kutyaviadal-sorozat szervezésében segédkezett, valamint, hogy 2002 és 2007 között az ő tudomásával végezték ki különböző módszerekkel a vesztes állatokat.

Az NFL azonnal határozatlan idejű eltiltással reagált a fejleményekre.

"Tetted nem csak illegális, de különösen kegyetlen is" - áll Roger Goodellnek, az NFL első emberének Vickhez írt nyílt levelében. "Ezzel csapatodnak, a ligának és a sportág rajongóinak is nagy fájdalmat okoztál."

Michael Vick 12-18 hónapos börtönbüntetésre számíthat, s az eset egyben minden bizonnyal sportpályafutásának a végét jelenti.

Korábban Vickkel már szerződést bontott főszponzora, a Nike, míg egy másik sportszergyártó óriásvállalat, az NFL-t öltöztető Reebok leállította a játékos 7-es számú mezeinek árusítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását