2022. december 1. - Elza

Emlékoszlop Benkóéknak

Benkó emlékoszlopot avattak szombaton a Borsod megyei Sajógalgócon, a különleges alkotás egy klarinétot formáz meg. A magyar dixieland állócsillagai már huszonnégy alkalommal léptek fel a relepülésen.
2008. június 28. szombat 07:08 - Hírextra
A Sajógalgócért Egyesület és a helyi önkormányzat összefogásával a település 725 éves ünnepe, és a faluban immár 24. alkalommal fellépő világhírű Benkó dixieland együttes tiszteletére állították fel a 6 méteres emlékoszlopot.

A tölgyfából készült óriási oszlop egy klarinétot formáz meg, és megtalálható rajta a Benkó Dixieland Band tagjainak neve, valamint hangszere. Az alkotás a Szelekovszky testvérek munkája, létrejöttét a község segítette.

Az együttes tagjait meglepetésként érte az átadási ünnepség, amelyet a Borsodi Művészeti Fesztivál részeként koncert követ - mondta az MTI-nek Sajó Attila, a Borsodi Művészeti Fesztivál főszervezője, a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ munkatársa. Jövőre már az emlékoszlop fogadja a jubileumi, 25. sajógalgóci Benkó koncert résztvevőit - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a tizenkét napon át tartó VIII. Borsodi Művészeti Fesztivál, amely az észak-borsodi térség egyik legnagyobb kulturális rendezvénye, vasárnap fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását