2024. április 26. - Ervin

76 milliót árvereztek

Hatalmas sikerrel zárult a Concorde Csoport és a Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) által hagyományteremtő céllal indított Fogadj be! program első aukciója: a jótékonysági árverésen összesen 76 millió forintnyi elkötelezettség született.
2008. június 28. szombat 07:00 - Hírextra
Az aukcióra bocsátott kortárs képzőművészeti alkotások vevőre, s így az alkotók egyben hosszú távú mecénásra találtak. A sikeres licitek egy hároméves együttműködés kezdetét jelentik a vevők, a fiatal képzőművészek és az értelmi sérült fiatalokat gondozó lakóotthonok között - tájékoztatta a Concorde Csoport pénteken a távirati irodát.

A Műcsarnokban Virág Judit közreműködésével csütörtökön megrendezett jótékonysági aukción a tizenötből tizennégy árverésre kínált csomag, és további kilenc önállóan licitálható alkotás elkelt. További hét darab, "vegytisztán" támogatásból álló tétel is vevőre talált. Ennek eredményeként 36 millió forintnyi támogatás még az idei évben eljut a kiválasztott fiatal képzőművészekhez és szociális otthonokhoz, további 20-20 millió forint pedig 2009-ben és 2010-ben segíti munkájukat. A legmagasabb árat, 2,4 millió forintot Baditz Gyula fiatal képzőművész "Tente" című alkotásáért fizették.

Az aukción részt vett fiatal képzőművészeket a program szervezői által felkért kereskedelmi galériák és egy non-profit szervezet ajánlásai alapján zsűrizte a Művészeti Bizottság, amelyben részt vett: Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója, Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum igazgatója, Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, valamint Zólyom Franciska, a Kortárs Művészeti Intézet igazgatója.

Jaksity György, a Concorde Csoport ügyvezető igazgatója úgy látja, az este sokkal többről szólt, mint pusztán képek értékesítése és támogatás, mivel ez a program a bevett gyakorlattal ellentétben nem egyszeri támogatást, hanem egy három évre szóló elköteleződést igényel a mecénásoktól, akik a csomagokra licitáltak. A Fogadj be! kezdeményezője szerint ezen az estén bebizonyosodott, hogy vannak Magyarországon olyan emberek, akik hajlandóak és képesek hosszú távon is kötelezettséget vállalni egy jó ügy érdekében.

A Concorde Csoport és a Mosoly Alapítvány által 2006-ban közösen létrehozott Mosoly Otthon Alapítvány célja, hogy az autista, értelmileg sérült, illetve halmozottan sérült gyerekek és fiatal felnőttek számára nappali intézményeket, bentlakásos otthonokat hozzanak létre, illetve hozzájáruljanak a már meglévő intézmények fejlesztéséhez. Ezenkívül speciális programokat és kulturális eseményeket is szerveznek, művészi csoportokat támogatnak - mindezt az érdekvédelmi tevékenység területén dolgozó civil szervezetekkel együttműködésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását