2024. április 25. - Márk

Vizsgálat az Advertum-ügyben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatát kezdeményezte az Advertum-ügyben pénteki ülésén a parlament kulturális bizottsága, miután meghallgatta Keller László pénzügyminisztériumi államtitkárt.
2008. június 27. péntek 13:24 - Hírextra

A bizottság ülésén a szocialista képviselők távollétében egyhangúlag döntöttek arról, hogy az ÁSZ vizsgálja ki az Advertum Kft.-nek kormányhatározatban biztosított 5,2 milliárdos kormányzati kezességvállalást.

A jelenlévő kilenc Fidesz-KDNP-s képviselő - Pető Iván szabad demokrata bizottsági elnök nem szavazata ellenében - arról is döntött, hogy a bizottság szólítsa fel a kormányt az Advertummal kapcsolatos határozatának visszavonására és kezdeményezzen tárgyalást a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tartozásairól az érintettekkel.

Május végén jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forintos hitelhez juthat a nyírségi székhelyű és működési területű Advertum Kft., amely hitelből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig országos médiarendszer kiépítésére fordít, hogy marketingjogokat hasznosítson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását