2024. május 2. - Zsigmond

Gátépítésekbe fognának?

Az MSZP-hez tartozó gazdasági körök arra spekulálnak, hogy esetleg megépítenék Nagymarosnál az elmaradt gátat, majd Adonynál és Fajsznál a régi tervek szerint még kettőt - mondta a Magyar Hírlap szerdai számában a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusa.
2008. szeptember 17. szerda 06:50 - Hírextra
"Pozsony soha nem adta fel, és reménykedik a nagymarosi gát felépítésében. Mivel tudja, hogy a jobbközép erők ezt nem akarják, csak egyetlen politikai partner maradt ehhez: a szocialisták" - hangoztatta a bős-nagymarosi vízlépcső közös megépítéséről 1977. szeptember 16-án kötött megállapodás évfordulóján készült beszélgetésben Illés Zoltán.

Mint megjegyezte, az Európai Unió is állandóan a vizek problémáját helyezi előtérbe a globális felmelegedés kapcsán, "a vizek védelmére minden további nélkül ad pénzt". Ahol indokolt, ott az unió jelentős pénzeket akar fordítani a belvízi hajózás fejlesztésére, kikötőfejlesztésre és logisztikai központok létrehozására.

Az MSZP-hez tartozó gazdasági körök ezért tudnak arra spekulálni, hogy esetleg megépíthetnék Nagymarosnál az elmaradt gátat, majd Adonynál és Fajsznál a régi tervek szerint még kettőt. Ezek ugyanis irdatlanul nagy állami beruházások lennének uniós pénzen - tette hozzá Illés Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását