2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az orosz focisajtó így is elégedett

"A fociban még minden csak ezután következik" - írta lelkesen pénteki száma címlapján a Szovjetszkij Szport című lap azt követően, hogy csütörtökön este a spanyolok 3-0-ra megverték az orosz csapatot.
2008. június 27. péntek 13:30 - Hírextra

Bár az orosz válogatott nem jutott el a döntőig, ennél összehasonlíthatatlanul nehezebb feladatot oldott meg: visszaadta Oroszországnak a labdarúgás fényes jövőjébe vetett reményét.

A szerző ugyanakkor hozzátette, hogy az elődöntőn látott játék erősen eltért az előző két meccsen mutatottól. "Hová tűnt a könnyedség, amelyet még alig öt napja is láthattunk az akkor az Európa-bajnokság legjobb csapatának tűnő holland válogatott elleni küzdelemben?... A mesének vége. De mennyire szeretnénk, ha megismétlődne" - írta a lap.

A Szport-Ekszpressz című újság szerint "Az ember nem tud a saját feje fölé ugrani, s megmaradni abban a magasságban, s ezt az orosz csapat nem is tette meg az Eb-n".

A TV1 riportere emlékeztetett rá, hogy Guus Hiddink edző szerint a spanyolok megérdemelten győztek, s úgy vélekedett, az orosz játékosoknak ezúttal senki nem fog szemrehányást tenni, hiszen az Eb kezdete előtt a szurkolók legmerészebb álmaikban is legfeljebb abban reménykedtek, hogy a válogatott továbbjut csoportjából.

A riporter szerint a csapat teljesítette Hiddink ígéretét, hogy levonja a következtetéseket a spanyolok elleni előző meccsből, és igyekezett szilárd védelmet biztosítani, a játékot az ellentámadásokra építeni, de ebből kevés sikerült, miközben a spanyolok merész kezdeményezőkészséget mutattak, kitartóan ostromolták az orosz kaput és jóval gyorsabbak voltak az oroszoknál.
A Rosszijszkaja Gazeta szerint a csapatnak nincs miért szégyellni magát, s szereplése iskolai osztályzatban számítva legalább négyes fölét ér.

Mindenesetre a hírek szerint Hiddink edző a meccs után köszönetet mondott a játékosoknak a jó Eb-szereplésért.

Dmitrij Medvegyev elnök pedig a csapatnak, Hiddinknek és az egész edzői stábnak köszönetet mondott a méltóságteljes szereplésért, s jelezte, hogy találkozni kíván a csapattal és edzőjével. "Lehetőségünk nyílt arra, hogy szép focit lássunk, amelyet olyan régen vártunk játékosainktól" - üzente sajtótitkára útján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását