2024. május 16. - Mózes, Botond

Spanyolország már ünnepel

"Bajnok, bajnok" kiáltásokkal ünnepelték spanyol szurkolók ezrei csütörtök este Madridban, hogy Spanyolország 3-0-ra nyert Oroszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) elődöntőjében, s ezzel bejutott a fináléba.
2008. június 27. péntek 08:27 - Hírextra
A Colon téren felállított hatalmas kivetítők előtt több mint tízezer drukker már azt követően ünnepelni kezdte a győzelmet, hogy David Silva lövőse a mérkőzés 82. percében betalált a hálóba, beállítva a 3-0-ás végeredményt. A szurkolók a meccset követően elözönlötték a városközpontot, amelyet spanyol nemzeti zászlók és vörös-sárga trikók valóságos tengere borított el.

Spicces fiatalok időnként elállták a nemzeti lobogóval feldíszített gépjárművek útját, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az utat végül a nagy erőkkel kivonuló rendőrség tette szabaddá.

Számos más spanyol nagyvárosban is hasonló jelenetek játszódtak le, mintegy ízelőt adva abból, hogy milyen ünneplés várható az ibériai országban, ha a spanyol válogatott nyerné az Eb-t.
María Teresa Fernández de la Vega miniszterelnök-helyettes - aki a Bécsben rendezett mérkőzést a helyszínen követte figyelemmel - a Cuatro tévécsatornának úgy nyilatkozott, hogy országának az 1964-es kontinenstorna óta most először van jó esélye az Eb-győzelemre.

Fülöp trónörökös, aki szintén a bécsi stadion tekintette meg a találkozót, többek között a spanyol válogatott magabiztosságát emelte ki a tévének nyilatkozva.

I. János Károly király és José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő csütörtök este közölte, hogy jelen lesz a vasárnapi bécsi Eb-döntőn, amelyen Németország és Spanyolország csapata méri össze erejét a kontinenselsőségért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását