2024. április 29. - Péter

Csak három kedvezmény marad?

A gazdasági növekedéssel, a fehéredéssel és három kivételével az összes adókedvezmény megszüntetésével lehetne előteremteni a miniszterelnök által célként meghatározott 400 milliárdos adó- és járulékcsökkentést - írta a pénteki Világgazdaság.
2008. június 27. péntek 08:30 - Hírextra
A cikk ismertetése szerint pénteken többek között ennek irányáról is egyeztetnek az újabb dobogókői megbeszélésen a szocialisták.

A kedvezményekből való válogatás is megosztja az MSZP-seket, akik nem vették jó néven, hogy a múltkori tanácskozáson nemcsak Veres János, hanem Bajnai Gordon is prezentált adócsökkentési javaslatokat.

Bár a miniszterelnök a szocialista frakció legutóbbi ülésén megjegyezte, hogy 400 milliárd forintos mozgástér lenne az az összeg, amely már érzékelhető a gazdaság és a lakosság számára, közel sem biztos, hogy végül ennyiben állapodnak meg az MSZP-n belül. A Világgazdaság úgy tudja, a szocialisták úgy számolnak: ehhez az "elegendő fedezet" a gazdasági növekedésből, a fehéredésből és - három kivétellel - az összes adókedvezmény megszüntetéséből, azaz belső átcsoportosításból származik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását