2024. április 26. - Ervin

Fodor ősztől akár frakciót vezethet

Fodor Gábor liberális pártelnök őszre megnyerheti Kóka Jánossal szemben a frakcióvezetői posztért indított harcát - mondták a Magyar Hírlapnak politológusok és nevük elhallgatását kérő SZDSZ-es képviselők.
2008. június 27. péntek 08:24 - Hírextra
A napilap pénteki száma szerint Fodor támogatói viszont nem egységesek abban, hogy erőltetni kell-e Kóka János leváltását a parlamenti képviselőcsoport éléről. Politológusok mindenesetre úgy látják, az SZDSZ népszerűségi mutatójának az is jót tesz, ha a párt neve belső harcokról szóló hírekben forog.

Legutóbbi nyilatkozatából ítélve Fodor Gábor sem tett le a frakcióvezetői poszt megszerzéséről. A szabad demokrata ügyvivők elsöprő többsége tisztújítást szeretne a parlamenti frakcióban, és Kóka Jánosnak hátrább kell lépnie egyet - mondta az SZDSZ elnöke az egyik kereskedelmi televízióban. Majd hozzátette, Kókával közösen szeretne megegyezni a folytatásról - ismerteti a Magyar Hírlap.
Kóka János a szerdai frakcióülés után bejelentette: lezártnak tekintik a személyi kérdést, azaz nem adja át Fodornak vagy megbízottjának a frakcióvezetői posztot. A lap szabad demokrata forrásai megerősítették: Fodor eltaktikázta magát, legjobb esetben is csak döntetlenre tudta volna hozni a Kóka-szárnnyal szemben a szavazást a frakcióvezetői posztról.

Fodor támogatói körében megoszlanak a vélemények arról, hogy folytatni kell-e a harcot Kókával. A lapnak név nélkül nyilatkozó képviselők többsége úgy vélte, őszre a képviselőcsoport többsége kihátrál Kóka mögül, és akkor érdemes újra akcióba lépni. A kisebbség álláspontja viszont az, hogy nem érdemes tovább feszíteni a húrt. "Kóka akár maradhat frakcióvezető is, legfeljebb háttérbe vonul, s helyette Fodor beszél a parlamentben" - mondta az egyik liberális politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását