2024. április 16. - Csongor

Phelps is pekingbe tart

Pekingért, az olimpiai részvételért úsznak a vasárnaptól nyolc napon át Omahában zajló amerikai válogatóversenyen, ahol számonként az első két helyezett szerez jogot az ötkarikás indulásra.
2008. június 27. péntek 14:24 - Hírextra

A 681 (!) sportolót felvonultató viadal sztárja nyilvánvalóan Michael Phelps, a sportág jelenlegi első számú extraklasszisa lesz, aki a Qwest Centerben kilenc számban is szerencsét próbál.

A 22 éves, hatszoros olimpiai bajnok - aki 2004-ben, Athénban a féltucat arany mellé két bronzot is szerzett - egyedi bravúrra készül, hiszen Pekingben szeretné megdönteni a honfitárs Mark Spitz egy olimpián belül elért rekordját - München, 1972, hét aranyérem -, ehhez azonban elébb legalább nyolc számban kvalifikálnia kell tudni magát az augusztusi játékokra.

Kérdés, hogy mennyire átütő sikerrel zárja a monstre versenyprogramot, amelyet amúgy a Cseh László fő számának tekintett 400 m vegyessel indít.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását