2024. április 24. - György

Kizárták a sportolót

Kizártak a pekingi nyári olimpiáról egy tádzsik bokszolót, mert beleharapott ellenfele vállába.
2008. augusztus 19. kedd 19:49 - Hírextra
A 81 kilogrammos Dzsahon Kurbanov keddi negyeddöntős mérkőzésén 17 másodperccel a harmadik menet vége előtt nem bírta tovább idegekkel, hogy ellenfele, a kazah Jerkebulan Sinalijev 12-6-ra vezet vele szemben, és beleharapott. A tádzsik ökölvívót addig már többször is figyelmeztették, mert állandóan eltolta vagy megfogta ellenfelét. Miután Sinalijev megmutatta vérző vállát a mérkőzésvezetőnek, Kurbanovot leléptették.

Pedig a 22 éves tádzsik bokszoló, aki 2005-ben 75 kilogrammban Ázsia-bajnokságot nyert, jól kezdte a küzdelmeket Pekingben, mert az első fordulóban a világbajnok üzbég Abbosz Atojevet győzte le.
A mérkőzést mellesleg megtekintette az amerikai Evander Holyfield volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok, akinek Mike Tyson leharapott egy darabot a füléből az 1997. június 28-i címmeccsen.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását