2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Rabszolgasors az USA-ban

Tizenegy év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban egy milliomosnőt, aki a villájában éveken keresztül rabszolgasorban tartotta és brutális eszközökkel kényszerítette munkára két indonéziai cselédjét.
2008. június 27. péntek 14:27 - Hírextra

Az áldozatok a bíróságon elmondták, hogy az ugyancsak indonéziai származású "munkaadójuk", Varsha Sabhnani seprűvel és esernyővel ütlegelte, késsel szurkálta, sőt olykor lépcsőzéssel és hideg zuhannyal büntette őket, ha reggel elaludtak vagy a szemétből élelmet loptak maguknak. Az egyik nő 2002-ben érkezett a Sabhnani-házba, a másik három évvel később. Mindkettejüktől azonnal elvették igazolványaikat, és bezárták őket a házba.

A nők indonéziai családjai havonta 100 dollárt kaptak, így az áldozatul esett háztartási alkalmazottakat rokonaik sem keresték az évek során. Egyiküknek végül 2007 májusában sikerült megszökni és értesíteni a hatóságokat.

Az ügyészek hangsúlyozták, hogy a cselédek rabszolgatartással felérő esete nem az 1800-as években, hanem most, a XXI. században, a New York állambeli Muttontownban történt.
A 46 éves nőt a börtönben letöltendő 11 éven kívül három év felfüggesztett szabadságvesztésre és 25 ezer dolláros bírság megfizetésére ítélték.

A bíróság Sabhnani indiai születésű férjét is bűnösnek találta abban a tekintetben, hogy tudott az otthonában folyó bűncselekményekről és maga is igénybe vette a két házvezetőnő szolgáltatásait. Az ő ügyében később hirdetnek ítéletet, de várhatóan sokkal rövidebb börtönbüntetést fog kapni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását