2024. április 28. - Valéria

Jóidőt igérnek a döntőre

Az osztrák központi meteorológiai intézet előjelzése szerint az égiek kegyesek lesznek a bécsi Ernst Happel Stadionban megrendezendő labdarúgó Európa-bajnoki döntőhöz, legalábbis ami az időjárást illeti: ugyanis pazar futballidő várható vasárnap estére.
2008. június 27. péntek 13:42 - Hírextra

Nem lesz sem forróság, sem fülledtség, napközben legföljebb 27 Celsius fokig megy fel a hőmérséklet, este pedig enyhe szellő lengedez majd a pázsit fölött, felfrissülést hozva - közölte a ZAMG ügyeletese.

Az utóbbi napok mindenesetre a heves zivatarral és erős széllel kísért nyári viharok jegyében teltek el az osztrák fővárosban. Csütörtök este szintén ömlött az égi áldás, szerencsére az orkánerejű széllökések elmaradtak.

 A szünet nélkül szakadó eső mindenesetre elég volt ahhoz, hogy a korábban megszokott tömeg helyett csak néhány ezren csellengjenek esőkabátba burkolózva a Ring mentén kialakított szurkolózónában a labdarúgó Európa-bajnokság spanyol-orosz elődöntője idején.

Leginkább az orosz drukkerek dacoltak sörözgetve és énekelve az ítéletidővel, ám az ő jó kedvük is lelohadt a találkozó végére.

Alan Ridley, az UEFA-szponzorok vezetője pénteken egyébként úgy nyilatkozott, hogy az összes szurkolózóna közül talán a bécsi a legszebb. A Rathausplatz és a Heldenplatz között kiépített, százezer négyzetméter alapterületű, egyszerre 70 000 látogató befogadására alkalmas, vendéglátó egységekkel és színpadokkal felszerelt, zárt területet eddig 950 000-en keresték fel.

A szervezők bíznak abban, hogy a vasárnapi döntőre várható tömeggel túllépik az egymilliós határt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását