2024. április 29. - Péter

Ollé!-zik a spanyol sajtó

"Káprázatos", "csodálatos" vagy egyszerűen csak "nagy" - ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel minősítette az Európa-bajnoki döntőbe jutott spanyol labdarúgó-válogatottat a hazai sajtó, amely az oroszok felett aratott magabiztos, 3-0-s siker nyomán máris végső
2008. június 27. péntek 13:45 - Hírextra

"A spanyol válogatott a képzőművészet kategóriájába emelte a labdarúgást" - lelkendezik a címlapon az As a nemzeti együttes színeivel, "vérrel és arannyal" írt főcím - "Természetesen képesek vagyunk rá" (az Eb-cím megszerzésére) - alatt.

A különleges alkalomra az újság főcíme és címoldala megduplázódott, kinyitva az első és utolsó lapot összekapcsoló nagyméretű fotó látható, melyen "az Arsavin orosz csapata ellen végül táncra perdülő spanyol válogatott fesztiválja" olvasható.

"Tökéletes mérkőzés volt" - áll a sportlap egyik belső oldali értékelésében.

"Mi vagyunk a legjobbak" - harsogja a világba a másik nagy sportújság, a Marca, amely "diadalmas szimfónia" mottóval számol be Cesc Fabregas és a három gólszerző, Xavi, Güiza és Silva "előadóestjéről".

"Spanyolország elkápráztatta Európát" - véli a legnagyobb példányszámú napilap, az El Pais, emlékeztetve arra, hogy a válogatott harmadszor jutott el a döntőig. 1964-ben, Madridban - az akkor még Nemzetek Európa Kupájának nevezett sorozat zárásaként - 2-1-re nyert a szovjetek ellen, 1984-ben, Párizsban pedig 2-0-ra kikapott a házigazda franciáktól.

"Egy lépésre a dicsőségtől" - ezzel a címmel számol be a történtekről az El Mundo. Helyzetelemzése szerint amennyiben a spanyol csapat az érdes németek elleni, vasárnapi döntőben felvillant néhány elemet a csütörtöki szimfóniájából, övé lesz a bajnoki cím.

Az euforikus beszámolókban ugyanakkor fellelhető némi óvatosság is.

"Kétségtelen, hogy a spanyol válogatott a legjobb, de vigyázat, még semmit sem nyertünk" - figyelmeztet a Marca.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását