2024. május 9. - Gergely

A sportolók egészsége is károsodhat

Ronthatja a sportolók teljesítményét, de még az egészségüket is károsíthatja az olimpia alatt a szennyezett pekingi levegő. Ezt érdemes szem előtt tartani a sportolóknak, és például egy vitaminkúrával védekezni a légszennyezettség káros hatása ellen.
2008. július 9. szerda 15:23 - Hírextra
A hosszútávfutók vagy -gyaloglók vannak a legnagyobb egészségügyi kockázatnak kitéve - mondta az InfoRádióban az Országos Sportegészségügyi Intézet igazgató-főorvosa. A pekingi légszennyezettség problémájára ezért edzőiknek és sportorvosaiknak is oda kell figyelniük.

Berkes István, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja rámutatott: a szén-monoxid, a hamu és például az ólom, vagy a másodlagos szennyező anyagok, mint az ózon az aktív edzést végzők számára gyengítheti a keringést, a tüdő és a szív működését.

Minél többször van ilyen hatásoknak kitéve egy sportoló, annál nagyobb veszélyeket tartogat szervezete számára a légszennyezettség.

Épp ezért az orvos szerint érdemes egy speciális vitaminkúrával is felkészülni az olimpiára a sportolóknak.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását