2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Atlétikai bajnokság Jamaican

Különösen nagy érdeklődés előzi meg idén a péntektől vasárnapig tartó jamaicai atlétikai bajnokságot, amelyen a világ két leggyorsabb embere, a friss világcsúcstartó Usain Bolt és a korábbi rekorder, Asafa Powell csap össze.
2008. június 27. péntek 11:04 - Hírextra

"Most nem lesz öldöklő küzdelem kettőnk között, neki és nekem is az a legfontosabb, hogy biztosítsuk olimpiai csapattagságunkat" - hűtötte le kissé a kedélyeket a 21 éves Bolt, aki május 31-én javította 9.72 mp-re honfitársa 9.74-es rekordját.

A fiatal vágtázó számára a 100-as győzelemnél lényegesen fontosabb, hogy az olimpiai válogatónak számító viadalon választ kapjon arra, hogy mindkét sprintszámban rajtoljon-e a pekingi nyári játékokon.

Bolt dilemmája idei 100-as remeklésével vette kezdetét, ugyanis korábban szinte csak 200-on szerepelt, s ezen a távon szerzett világbajnoki ezüstérmet tavaly. Kézenfekvő lenne, hogy mindkét számban rajthoz álljon, ám eddig ő és edzője is úgy nyilatkozott, hogy a két szám nagyon megterhelő.

Powellnek nem ilyen gondjai vannak. A 25 éves atléta jelenleg versenyhiánnyal küszködik, mert február óta sérülések miatt egészen a legutóbbi hétvégéig egyetlen viadalon sem állhatott rajthoz. Az oszakai vb-n csupán harmadik sprinter szombaton 9.96 mp-et futott a trinidadi Port of Spainben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását