2024. május 16. - Mózes, Botond

Biztonságban a ralisok Mauritániában

Biztonságban van a Bamako-rali Mauritániában. A versenyzőket a helyi tartomány kormányzója és rendőrfőnöke meglátogatta vasárnap esti táborhelyükön, és szóban is megerősítette, hogy a résztvevők biztonsága a legfontosabb feladatuk.
2008. január 21. hétfő 12:17 - Hírextra

Az éjszakát Noudhobou-ban töltötte a mezőny, a tengerparton egy sátortáborban, amelyet mintegy 100 fegyveres katona őrzött - mondta Szabó Gál András, a verseny főszervezője, akit műholdas telefonon ért el a távirati iroda.

A csapatok verseny- és túrakategóriában indultak. A versenyzőknek különböző tájékozódási feladatokat kell megoldaniuk, amelyek teljesítéséért pontot kapnak. Vasárnap a mauritániai oldalon lévő feladatot többen az elaknásított nyugat-szaharai oldalról akarták megközelíteni. Emiatt a versenybírók törölték a feladatot.

Amúgy a mezőny 90 százaléka megérkezett Mauritániába, Marokkóban egy versenyző sem adta fel a futamot. "Mindenki nagyon fáradt, hiszen mintegy hatezer kilométert tettünk meg az elmúlt nyolc napban, sokszor zord körülmények között. A neheze azonban csak most kezdődik. Hétfőn homokdűnéken, kietlen szaharai tájon kell haladni. Ennek ellenére a hangulat nagyon jó, a résztvevők jó erőben vannak és az autók többsége is bírja. Kisebb-nagyobb szerelésekre szükség van, de ez nem okoz gondot" - fogalmazott Szabó Gál András.

Most csatlakozott a mezőnyhöz egy 25 éves Mini Morris, két magyar résztvevővel, akik később tudtak csak elindulni, mint a mezőny, de négy nap alatt teljesítették azt a távot, amit a többiek egy hét alatt. Igaz másodszor vesznek részt a Budapest-Bamakón, így a táj nem ismeretlen számukra.

Versenykategóriában indultak, tudják, hogy nagyon le vannak maradva, de szeretnének az első tíz között végezni. Ebből is látni, hogy kitartásból nincs hiány.

Elszántságról, akaraterőről többen is tanúbizonyságot tettek. Például a Dáciás csapat, amely azért maradt le, mert vihar miatt visszafordították a kompjukat, így éjjel-nappal vezettek, hogy utolérjék a mezőnyt és még a versenyfeladatokat is teljesítették.

"Én azt gondolom, hogy az amatőr sportnak az egyik nagy dicsősége ez a futam. A versenyzők elszántan küzdenek, félelmet nem ismerve" - mondta a főszervező.

A mezőny jelenleg Nouakchott irányába tart, az éjszakát ismét a tengerparton, egy nemzeti parkban töltik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását