2024. április 24. - György

A design világnapja

A modern formatervezés, azaz a design világnapján, június 29-én a Wasárnapi Művész Piac (WAMP) idejére plázzsá alakul a budapesti Erzsébet tér - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Klenovszki Tímea.
2008. június 27. péntek 07:27 - Hírextra
A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) sajtóreferense elmondta, hogy a design világnapját első alkalommal ünneplik meg Magyarországon. A 80 designer stand egyedi termékeit kínáló WAMP ezért a különleges alkalomra rendhagyó programokkal készül.

Az Erzsébet téren egy napra kialakított, ingyenesen látogatható mini plázs mellett függőágyakban pihenhetnek majd a feltöltődésre vágyók, míg a szakmaibb programok iránt érdeklődők 11 órakor Szvetelszky Zsuzsa tudatos vásárlásról szóló kötete, a Noé márkája bemutatóján vehetnek részt.
Déltől hatig a tilos Rádióból ismert PegTop nyári DJ-szettje szórakoztatja a vásárlókat és a nézelődőket, de a szervezők a gyerekekre is gondoltak, délután ötig ugyanis kreatív gyereksarok várja a kisebbeket.

Azok sem fognak csalódni, akik modern design termékeket szeretnének beszerezni: a művészpiacon ötvösök, grafikusok, játékkészítők, textilesek, keramikusok, üvegművészek, valamint kidobásra szánt tárgyakat feldolgozó "recycling" művészek várják az érdeklődőket, ezúttal olyan különleges termékekkel is, mint a WAMP-os strandfelszerelés vagy mexikói, kolumbiai és brazil függőágyak és függőszékek.

Mint Klenovszki Tímea elmondta, az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége (Iscid) először 2007-ben, alapításának 50. évfordulója alkalmából hirdette meg a design világnapját. A montreali székhelyű, non-profit nemzetközi szövetség ötven ország több mint százötven szervezetét és közel százötvenezer designerét képviseli.

Az MFT tervei szerint jövőre Magyarországon is szakmai rendezvények, kiállítások, előadások és beszélgetések színesítik majd a design világnapját - tette hozzá Klenovszki Tímea.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását