2024. május 6. - Ivett, Frida

Hosszabban járhat az 1-es és a 3-as villamos

Uniós forrást célzó pályázatot nyújt be a főváros az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítására, az eredetileg szakmaiatlannak és meglehetősen pazarlónak tartott tervről szerencsésen közeledtek a közgyűlésen az álláspontok - értesült a HavariaPr
2008. június 26. csütörtök 20:59 - Hírextra
 A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy a két villamosvonal fejlesztésére benyújtja az Európai Unióhoz a pályázatot. A vonalak meghosszabbítása és fejlesztése a tervek szerint 44 milliárd forintot igényel, ebből a főváros tízmilliárd forintos önrésszel rendelkezik.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint azonban a két villamosvonal eredeti tervezet szerinti meghosszabbítása szakmailag megalapozatlan, s rendkívül pazarló volt. A 2010-ben kezdődő 2 éves projektről azonban a közgyűlésen közeledtek az álláspontok: az ellenzéki képviselők benyújtott javaslataival várhatóan kiegészítik a tervet, így remélhetőleg az 1-es villamos a Lágymányosi hídon át, nem a Budafokon kialakítandó, teljesen felesleges végállomásig, hanem a Fehérvári útig járhat majd.

 A 3-as villamos vonalának meghosszabbítása az eredeti elképzelés szerint nagy ívben elkerülné a sűrűbben lakott területeket és Pesterzsébet központját, de a kérdésben közös állásponton lévő Fidesz és SzDSz, valamint a pesterzsébeti polgármester közös támogatásával benyújtott és megvitatásra alkalmasnak találtatott javaslat szerint értelmesebb útvonalon, a Török Flóris utca - Topánka utca nyomvonalon járhat majd a HÉV-végállomásig. A VEKE szerint, bár a tervezett 44 milliárdból a módosító javaslatok miatt elfogathatóbb irányba megváltozott tervezet is finanszírozható kellene, hogy legyen, elképzelhető, hogy újabb forrásokat kell majd bevonni a fejlesztés ésszerű nyomvonalon történő megvalósításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását