2024. május 6. - Ivett, Frida

Ismét éjszakai sétát rendeznek a Szegedi Vadasparkban

Újabb éjszakai sétákat szervez a Szegedi Vadaspark szombaton és augusztusban, felbuzdulva azon a sikeren, hogy az esztendő egyik legrövidebb éjszakáján, június 21-én mintegy nyolcszáz ember látogatott el az állatkertbe - közölte Veprik Róbert, az intézmén
2008. július 25. péntek 12:46 - Hírextra
A vendégek számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak az itt élő állatokkal, hiszen az élőlények egy része éjjel aktív, ezért a sötétben figyelhető meg a természetes viselkedésük a legjobban.

Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a Vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek.

Júniusi éjszakához hasonlóan különleges programokat, bemutató etetéseket is szerveznek az állatkert munkatársai: elsőként a főbejárat közelében lévő rozsomákok - népies nevükön a torkosborzok - kapnak vacsorát a látogatók szeme láttára. Majd az oroszlánok következnek, s szomszédjaik, a hiénák sem maradnak ki a finom falatokból.

Bár júniusban az etetés első perceiben a jaguárok kissé passzívnak mutatkoztak, ezt azonban gondozóik főként bizalmatlanságuknak tudják be, ezért remélik, most hamarabb oldódnak, és nekilátnak a reflektorok fényében esti adagjuknak.

Veprik Róbert azt tanácsolta a látogatóknak, ne felejtsenek el zseblámpát magukkal hozni, mert bár világítóeszköz továbbra is kapható az állatkert ajándékboltjában, egy hónapja akkora volt az érdeklődés, hogy akkor ideiglenesen kifogytak a készletből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását