2024. május 3. - Tímea, Irma

Döntésre várva

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Megyei Elnökeinek Értekezlete mai ülésén áttekintette az Alkotmánybíróság 2008. június 16-án kelt, 1152/B/2006. AB határozat számú határozatát, a 2006. évi XCVIII. törvény egyes rendelkezéseinek alkotmányossági vizsgálatá
2008. június 26. csütörtök 16:21 - Hírextra
A Megyei Elnökök Értekezlete sajnálattal állapította meg, hogy a határozat nem tartalmaz döntést azon indítványok tekintetében, melyek a törvény megalkotásának körülményei és a gyógyszertár létesítési szabályok alkotmányellenes voltára vonatkoznak.

Az Alkotmánybíróság 2008. február 19-én kelt, 1094/B/2006 AB határozatában egyértelműen rögzítette, hogy az említett indítványrészek elkülönítve kerüljenek elbírálásra."

Álláspontunk szerint az Alkotmánybíróság korábbi határozatában rögzített elbírálási és döntési kötelezettségének jelen határozatában nem tett eleget. Ezt amiatt is sürgetőnek tartjuk, mert az Alkotmáánybíróság egy korábbi határozatában a gyógyszergazdaságossági törvénnyel azonos körülmények között megalkotott kamarai törvény esetében a jogállamiság sérelmét állapította meg. Ezért a Magyar Gyógyszerészi Kamara kezdeményezi az Alkotmánybíróságnál a vonatkozó indítványok soron kívüli elbírálását és érdemi határozat meghozatalát.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását